Saharatur och ställen som luktar funky

Jag tanker saga det redan fran borjan; Detta blir inget langt inlagg, ty jag beharskar inte riktigt tangentbordet.
For att forklara: om jag ville skulle jag kunna skriva med arabiska bokstaver, behover jag saga att jag inte vill?

Hursomhelst; sedan det ovriga packet akte hem till soliga Sverige och vi blev ensamma kvar har i regniga Tunisien(ja, det ar tyvarr sant) sa har vi hunnit vara ute pa en tvadagarstur med diverse gamlingar.

Vi har fatt se Kairouan, en av islams fyra heliga stader, och Sidi bou Sahids(osaker pa stavningen) moske dar; Tydligen ska 7 besok till staden motsvara ett besok till Mekka. Sedan akte vi till ett 5 stjarnigt hotell i Gafsa och at lunch. Hotellet var frasigt med guldmobler och sotrt poolomrade dar det stod lejon, vi hittade ett lejon var.  Det bodde grodor dar ocksa, dom bekantade vi oss inte med. Efter diverse kaffepauser stannade vi vid ett vattenfall dit vi akte jeep, och sedan fortsatte vi med jeeparna till en by som blivit totalforstord i en kraftig storm det var ratt frant. Dock var man tvugna att ga upp for ett litet berg for att fa se ruinerna, och idioter som vi ar sa joggade vi uppfor en mkt lang och brant trapp, behover jag saga att vi holl pa att do efter det? Sedan akte vi vidare till hotellet dar vi skulle fa middag och aven overnatta. Vi badade, drack ol, at middag, spelade kort och sedan sov vi tidigt. Den enda anledningen till detta var att vi fatt veta att det skulle bli vacknbing klockan 5 foljande morgon.

Morgonen darpa var vi vakna fore tuppen, at frukost och satte oss i bussen igen. Vi begav oss not Tunisiens stortsa saltvattenssjo Chott el Jerid vilken vi fick se solen ga upp over, riktigt fint! Sedan satte vi kurs mot sahara. Val framme dar satte vi oss pa en dromedar var och sa bar det av. Jag fick styra var lilla karavan och det var bra mkt haftigare an den lilla turen vi gjorde veckan innan. Vi fick en flaska fylld med sand fran sahara och en okenros av var foljeslagare Ali. Nar vi kom tillbaka till bussen var det efter en glass dags att ge oss av igen, den har gangen till matmata, dar folket bor i grottor urholkade ur bergen och dar delar av star wars spelades in; Vi tyckte dock att kamelbebin vi klappade och som sog febrilt pa vara fingrar var sotast, en riktig hit! Sedan var det dags for lunch igen pa etty hotell dar det fanns en kackerlacka i matsalen, vidrigt! Nar vi akte igen var vi sa antligen pa vag mot amfiteatern El Jem, som vi hade vantat! Men fram kom vi, och aven om Susann (var guide) var snal med tiden sa hann vi allt lzeka lite hur det var att vara kejsare och fa valja om de tavlande skulle leva eller do, roligt varre! Vi var tillbaka i Sousse klockan 8 pa kvallen och solen sken! Vi tog efterlangtade duschar och gick pa Kaiser for att ata, sedan gick vi pa Bonnis och drack ol, dar luktar det funky, majja narmare bestamt, men dom har bra musik och frasch toa. Sa det gor inget att de springer runt med en luftrenare och forsoker dolja att det luktar funky; Sen ar ju alla vara polare dar ocksa, Elvis, Marilyn och James Dean dar, kan inte bli annat an Succe!

Underbart att solen skiner tankte vi nar vi kom hem, da blir det till att pressa imorgon och sa gjorde vi upp planer for hur vi skulle tillbringa dagen darpa, forst pa stranden och sedan pa lyxhotellets pool. Men som Bella pastar sa vilar det nog faktiskt en forbannelse over oss och nar vi vaknade var himlen gradassig. Vi pallrade oss da till Kaisers pool istallet och tankte att det kanske skulle spricka upp, tji fick vi igen, runt 12 borjade det regna, och inget kul har hant sedan dess. Nu ska vi val kopa sprit och dranka vara sorger, lev och ma!

Och just ja, jag ar arligt glad over att det ar soligt i Sverige, arligt. Inte det minsta bitter, inte alls. Fy fan!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback