Jag förstår inte, det går inte in.

Alle de involverte er fra Hitra Kvinnen som omkom i båtulykken i natt, er fra Hitra. Det samme gjelder den alvorlig skadde mannen, og de til sammen ti-tolv ombord i fritidsbåtene.
Kystvakta kom i natt til Knarrlagsundet for å ta hånd om ulykkesbåtene. Foto: Christer S. Johnsen/Adresseavisen Skrevet av [email protected]
Publisert 31.05.2009 - 10:12
Det bekrefter Hitra-politiet overfor lokalavisa nå søndag formiddag.

Kvinnen var ifølge politiet ombord i en av tre eller fire fritidsbåter som har hatt følge gjennom Knarrlagsundet mellom Fjellværøya og Ulvøya. I hver båt befant det seg flere personer. To av båtene har støtt sammen og den ene båten har ifølge politiet skjenet inn på land og fått kraftige skader.

- Vi har grunn til å tro at både den omkomne og den skadde satt i denne båten, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Hitra-Frøya nå i formiddag.

Den skadde mannen ble i natt fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim med et Seaking helikopter. En tredje person skal være lettere skadd og/eller i sjokktilstand. - Vi har ikke fått nærmere tilbakemelding om tilstanden på den skadde mannen, sier operasjonsleder.

Politiet ble varslet om ulykken ved midnatt lørdag kveld. Det ble slått full alarm og Seaking, politi, ambulanse og andre redningsmannskaper ble kalt ut. Også det lokale kriseteamet er utkalt, inkludert prest, for å ta hånd om arbeidet med pårørende og vitner.


HOLDER KIRKA ÅPEN I DAG, LES MER HER

Knarrlagsundet er et populært sted for båtfolket, med utested og marina. Det er foreløpig ukjent om de involverte i dødsulykken har vært i land i dette området.

- Vi driver vitneavhør utover dagen. Vi må blant annet få på det rene om det var tre eller fire båter i dette følget. Mye tyder på at alle ombord kjente hverandre. Det er tatt beslag i de to involverte båtene. De vil bli undersøkt, opplyser operasjonsleder.  



Jag förstår inte, jag kan inte förstå. Jag pratade med henne senast på fredag eftermiddag, mina tankar går självklart till familjen och jag hoppas att Anton klarar sig. Jag ber till gud att han gör det.

Back on Hitra.

Igen, vem hade kunnat ana?

Nåväl, här är allt som vanligt och ja, ni vet. Mr Big har tydligen inget bättre för sig än att stirra och det pratas med folk som kallar mig för hallonet! Tänka sig va, ja allt är som vanligt. Anyway, efter första arbetsveckan så åkte jag ut till Tadek igår för att dricka lite öl, där var även Karol, Kasia och Mr Funky G, så det var mkt trevligt. Mkt surr blev det om allt mellan himmel och jord, och de är för sköna de där människorna, så är det bara! Ikväll är det tänkt att vi ska åka ut på Dolmöya och festa med Morten och gänget, morsomt värre. Anyway, nu ska vi laga oss ngn mat och sedan bär det av.

Bjuder på min favorit också, hahaha, kan inte sluta skratta åt den här reklamen, "Nämen, är det halvbror din?"hahaha
Enjoy!


Hahahaha!

Smoergoestoerta?

Diskat och klart, nu har jag tråkigt, sitter och lyssnar på en låt som påminner mig om hörnett för många år sedan, när jag och sandra umgicks varje dag och just hade blivit tonåringar. Remember this?

"Time went on I started noticing weight loss  
Then I had to ask her was she riding the white horse  
At first she said no, then she said yo Smooth I'm sorry  
But I keep having visions of snow  
I need blow  
And I said woah little hottie  
I'm not DeLorian, Gambino or Gotti  
I don't deal coke, and furthermore you're making me broke  
I'll put you in a rehab and I won't tell your folks  
And what do you know  
At 18 months she came home and I let her back in  
And now she's sniffin' again... 

Sometimes I rhyme slow sometimes I rhyme quick"

Lölö, undrar om Sofie och Märit vill komma hit och hjälpa mig att äta upp smörgåstårtan?
Vavava?



När jag ändå håller på..

Så vill jag bara påpeka att det heter "skämt åsido" inte "skämt och sido", något som jag har småirriterat mig på ett tag.
Så nu fick ni en språklektion också, tänk det var inte illa!

Nu SKA jag diska!

Orkar inte.

Nej jag orkar inte resa mig från stolen, det gjorde jag iofs för att ta in dynorna som låg ute i regnet/haglet nyss.
Shiet vad det öser ner, det är sådant som bara händer såhär på våren, jag gillar det faktiskt.

Nej jag tänkte att ni skulle få ta del av vad jag har att göra innan 12.00 imorgon

Things to do before Norway:

Rusta
-Byta väskan
-Köpa schampoo, tvättmedel och dyl.

Wherever
Köpa:
Saft
Kaffe
Kakor

Tonfisk att ta med till Norge

Systembolaget
- Köpa öl till helgen och till Norge


Föra över pengar från sparkontot

Lämna present till Nellie

Plocka ur rummet på Nötbolandet

Kolla upp extern hårddisk på Elgiganten.se


OK/Q8
- Köpa snus till Norge

Städa bilen

PACKA!

Städa rummet

Hämta kläder hos Sandra

Lämna mammas deklaration

Växla Euro på banken

End of list.

Så ja, som ni ser så är det en del som står på listan. Tyvärr har jag insett att det inte finns en chans i världen att hinna med allt. Pappa får åka på rusta och byta väskan åt mig, Sandra tar med sig kläderna hit ikväll, så det är ju bra. Får köpa tonfisken och schampoo och sånt på jobbet imorgon när jag drar in för att säga hejdå. Bilen måste jag städa imorgon förmiddag, och ja jag vet att det är sjukt men jag har inte packat ett jävla skit än, jag är kass! Snusen köper jag imorgon när jag drar, ska även passa på att tvätta bilen utvändigt då, så då jävla ska den vara ren! Euron kan jag växla på banken på Hitra så det löser sig.

Nej men hörni, säg åt mig, nu måste jag ju verkligen börja diska!

Where can I buy some energy?

Jag tror jag tappat all energi på under den här förmiddagen, upp i ottan för att fixa massa skit. Hann iaf stryka "städa rummet" från min "To do list"  innan jag drar till grannlandet. Sedan har det varit massa folk här och jag har fått pengar och trisslotter i massor, tack tack kära släktingar. Efter det så blev det en sväng till Själevad och Maria, Daniel och Nellie.
Jag hoppas hon blev nöjd med presenterna, och efter en timmes surr och ett par glas saft åkte jag hemåt igen. Blev erbjuden tårta men är fortfarande dödligt mätt sedan i förmiddags. Nu är jag som sagt hemma igen och det är massa saker som jag borde göra, t.ex. hämta tvätten, städa och försöka rensa kylskåpet lite inför kvällen, men ack jag har ingen energi kvar, jag känner mig som en zombie.

Igår var sista dagen på jobbet och det ska bli tråkigt att lämna alla, jag skrev dock en lapp, ett avskedsbrev, som jag satte upp i personalrummet så att de inte ska glömma bort mig, haha!


Nej hörni, nu borde jag tagga till, fest ikväll ju, och det ska bli kul, även om inte josse kan komma. Jag hoppas dock fortfarande att hon överraskar mig och står här utanför dörren ikväll, haha! Så, musik kanske vore något?
Sådärja, nu pumpar Fabolous ft Lloyd Banks & Brandy -Fall back i högtalarna, och även om den är gammal så är den sjukt bra! Nej jag borde nog ta tag i disken nu om jag ska bli klar ngn gång, ciao!

(That's why they call me Slim Shady,) I'm back, I'm back!

Nja, alltså ska jag vara ärlig så är det ingen som kallar mig slim shady, men jag tänkte att om jag ska
citera världens bästa rappare så får jag väl ta och göra det ordentligt.

Så ja, tillbaka från en vecka i underbara Italien. Har haft det sjukt bra, det går inte att förneka.
Större delen av veckan spenderades på båten, Jenny P, med mamma och Kent. Seglandes från Neapel till
Rom besökte vi massa fina små öar och fick även sällskap av delfiner en bit.
Ischia, Ponza, Anzio,Ventotene och en ö till som jag inte minns namnet på besöktes.
Sjukt trevliga små ställen fulla med italienare som inte talar ett ord engelska,
vad är det om för övrigt, varför talar inte italienarna engelska? Hade man tur så kunde man utifrån deras vilda gester och
mimik förstå vad de försökte säga, men det var ju bara om man hade tur.
Lördagen innan hemfärd spenderades i Rom med vår egen cicerone, dvs guide, Marco som
visade oss allt som skulle ses, och det var inte lite det. Vi började med St. Peterskyrkan klockan 0800 på morgonen och
avlutade med Foro Romano klockan 1700 på kvällen, behöver jag säga att jag hade ont överallt och att mitt huvud inte satt kvar på mina axlar vid det laget. Vi var döende och efter en glass på Roms bästa glassfik så bar det av hem till hotellet för lite vila. Så Marco, ja jag vet att du läser detta och översätter det till engelska via ngn sida, tack för guidningen, sukkah!

Sedan jag kom hem har det varit stress, stress och åter stress. Jag har tusen saker som måste fixas innan jag åker till Hitra igen på söndag utöver det så har jag också ett fåtal fina människor som jag vill hinna träffa, ett kalas som ska fixas och fest med vännerna på lördag. Bilen måste också få sig en storstädning, jag skäms för att säga det men den ser ut som fan och har inte städats ordentligt sedan jag åkte hem från Norge i november, skamligt. Men jag är en lat jävel, och det står jag för.

Så ja, Hitra igen på söndag. Ska vara där för 10.00 på måndag har jag fått order om av Inger Karin och då är det bara att lyda. Börjar jobba på tisdagen, känns sjukt konstigt att det blir en säsong till, men förhoppningsvis tjänar jag saftiga pengar och kan åka ut och resa igen efter det. Jag har en plan, en fin en, det återstår bara att se om jag har någon som vill följa med mig! Någon?

Nu ska jag ta en dusch innan Ida kommer hit för att ses en sista gång innan jag drar. Så adios för den här gången, och har ni tur så dröjer det inte ljusår innan jag skriver igen! Ciao!



















































Och sådär, då fick ni se lite bilder från italien också, inte dåligt! Tjing!

Long time no see.

Ja nu var det längesen jag skrev, har varit less på allt ett längre taga, men nu får det vara slut med det.
Imorgon börjar resan mot sthlm klockan 10.00 och jag är framme runt 18.00, lååång resa, I know.
Men med lite musik i lurarna och en bra bok så ska det nog gå alldeles utmärkt. Sedan ska jag, om
inte Micke bestämmer sig för att komma och träffa mig i sthlm, åka ut till skavsta och spendera natten där.
flyget till Rom går 07.00 och jag är framme strax efter 10.00 lokal tid, då kommer Marco och hämtar upp mig och
skjutsar mig till tågstationen och sätter mig på ett tåg till Neapel, där är jag framme 3 timmar senare och då kommer
mamma och Kent och hämtar mig. Efter det är det en veckas segling utefter den italienska kusten som hägrar, satan vad nice det ska bli!

Annars har det inte hänt mkt, jag tror jag får min båt såld inom de närmsta dagarna, ikväll kommer vår potentiella hyresgäst och kollar på huset på nötis och inom ett par dagar får vi veta hur det blir med pråmen, om vi får den såld eller inte. Skulle alla de här 3 sakerna slå in så är jag nog lyckligare än jag varit på mkt länge, det vore underbart!

De 24de ger jag mig av mor Norge och HItra igen, sover hos Lina och Emil de två första nätterna och sedan är det back to business! Ska bli både konstigt och roligt att komma tillbaka igen, men att det blir ett komplicerat liv, precis som vanligt på Hitra, det tvivlar jag inte en sekund på.

Haha, häromdagen satt jag i bilen med pappa när en sjukt snygg kille satt i bilen bredvid och log mot mig, haha, otroligt lustigt, men glad blev jag! Tänk vad lite det behövs!

Igår klockan 10.00 kom jag till Umeå, träffade Ida och gick runt och kikade på stan och tog en lunch på Starz. Det var hur bra som helst att träffa henne igen, hon hatar mig lite för att jag ska till Norge och jobba igen, men det kan inte hjälpas! Det här året tycker jag absolut att hon ska komma och hälsa på mig, så när du läser det här Ida så vet du vad som väntar!:) Vi hade som vanligt hur mkt som helst att prata om, och ordbajset och urspårningarna finns det ingen gräns för, men det är det som jag älskar med henne, att man verkligen kan vara sig själv till 100%! När hon tog bussen till jobbet vid 12.00 satte jag mig i parken och läste tidningen och lyssnade på musik i solen till 13.30 då jag mötte upp Sofie och Emmeli som precis anlänt. Det blev en sväng på stan och lite inköp, både nödvändiga och inte så nödvändiga grejer, men vad gör det! Sedan drog vi upp till Bellas lägenhet på Ålidhöjd och åt en sjukt god middag, naanbröd med kyckling och massa andra godsaker, och bella lyckades med att inte bränna vid ngt denna gång, bra jobbat Bella!:) Detta är rätt anmärkningsvärt sedan hon lyckats bränna sönder potatisarna som hon skulle koka dagen innan, ingen vet hur hon lyckades men det finns bildbevis
här!

Nu ska jag återgå till att packa, som jag förvisso just har börjat med. Jag ute i sista minuten? ALDRIG!

Some people see what needs to be done but don't have the power to change things.
Some people have the power to change things but are unable to see what needs to be done.

If you need me, this is where you'll find me, on Jenny P sailing the Italian coastline!