Sometimes when I dream.

Jag tänkte egentligen inte skriva fler inlägg det här året. Det förra inlägget skulle få avsluta 2007, men jag kan inte hålla mig. För jag hade en sån konstig dröm.

Jag var på fabriken, klockan var 6 på morgonen och jag stod i slussen och var påklädd och klar, skulle bara ta på mig stövlarna. Men mina stövlar satt inte där de skulle, och de var ingen annanstans i slussen heller. Så jag sprang upp, och plötsligt var det fullt med folk i omklädningsrummet, men ingen jag kände.

Jag tog mina tofflor och sprang ut till kontoret, men ingen var där såklart. Letade efter Maria, men hon var ingenstans. Gick till stövelskåpet, men det var tomt. Då tänkte jag att jag skulle gå ner ändå och bara låna ett par stövlar som inte användes. Men när jag kom dit ner så fanns det inga stövlar alls över. Så jag tänkte gå in och fråga vad jag skulle göra då, men Margaret stod i dörren.

Jag försökte förklara att jag bara ville gå in och fråga hur jag skulle få tag på nya stövlar, men hon sa att det var emot reglerna. Så jag sprang upp igen, och hittade Irene och frågade henne hur jag skulle få tag på stövlar. Hon sa att jag skulle följa med henne och tog med mig in i ett bibliotek. Jag insåg rätt fort att hon var ute och cyklade, så jag sprang ut därifrån och sprang ner i slussen igen.

Där stod massa polacker jag inte kände igen, jag frågade var de fått tag på sina stövlar men det ville de inte berätta. Jag tittade mot dörren och där stod Margaret och skrattade åt mig, då vaknade jag.


Jättekonstigt, jag vet. Varför drömmer jag om fabriken? Haha, hjärntvättad är vad man är!
Nu ska jag sätta fart, adjöss!

Andra halvan av 2007


I Juli var det Gatufesten, och till skillnad från tidigare år hade vi inte jättefint väder. Men det dög ändå, såklart! Bodde som vanligt på södra berget, och där var det fest som vanligt, och vi hade jävligt roligt! Tyvärr har jag inga bilder, men det får gå ändå! I juli var det också dags för flytt till Norge. Träffade Siri i Trondheim på vägen, tittade på domkyrkan och sedan bar det av ut på Hitra, Jektvik var mitt nya hem, och jag skulle jobba med krabbor. Det var i Juli jag lärde känna massa nya människor, många som jag kom att tycka hemskt mkt om. Och det var i Juli som det var fest i baracken och helgen efter i blå huset.




I Augusti hade jag och Annika tråkigt på jobbet och kom på hur man skulle kunna få chefen, den tredje rikaste mannen i Norge mållös, det var hysteriskt roligt och alla polacker i kantinen trodde nog att vi var höga!
Det var också i Augusti som vi trodde att lammköttet var kär i mig, något vi ännu inte fått bekräftat, men lika glada är vi för det. Anti-Rasistfesten var i Augusti och det var efter denna som Mr Latvia bjöd in sig själv på kaffe hos mig, och blev dissad, ha! Det var även i Augusti det var bowlingfest med fabriken, och tjejerna i mitt team, team klor, hade på oss matchande silvertights. Killarna hade kvinnolinnen i silke! Oförglömligt, även om det var si och så med själva bowlingtalangerna!


I September lämnade massa folk oss på Hitra, och Jakob kom till ön. Vi hade fest i baracken och dansade hela natten efter tårtkalas hos Annika och Ester. Jag, Anna och Maya åkte till Trondheim på en stoppdag, jag köpte mina skor och vi träffade Siri och också lilla Ayla för första gången!  Det var även i September jag flyttade från lägenheten i Jektvik till huset i Anses och mina favoriter Anna, Maya och Maria. Det var det bästa jag kunde ha gjort! Och så fick jag träffa Reven som Jetet också!
 

I Oktober var det säsongsfest med fabriken. Det var den kvällen Jakob fick sy 4 stygn i bakhuvudet, Malin inte kunde sluta kalla Korba för Kobra och det var också den kvällen det var efterfest i baracken. Det var i Oktober som Malin och Jocke lämnade team Klor, och det tyckte jag var riktigt tråkigt. Det blev aldrig riktigt detsamma. Det var i Oktober som jag hånglade med Årets hunk på en fest på Dolmöya, och det var också i oktober som hans fru kom på besök till fabriken. Det var i oktober våra psykiska problem började visa sig på allvar och vi började skriva altenativa julsånger, t.ex. "Midnatt och bråd död" och "Räven rafsar sönder Lisen". Det var också i Oktober jag och maria började med våra söndagspromenader, det var bra!Och det var då det haglaed så otroligt mkt en kväll när vi gick hem från jobbet!


I November åkte Anna, Maya och Jakob. Det var riktigt tråkigt. Jag och Maria var plötsligt ensamma. Det blev mer och mer snack om "Emotions" och vi började fundera på hur vi skulle julpynta huset. Pappa och Ewa kom på besök, vi bakade bullar och så åkte vi till Hjorten. Det var även i November som Peter, Flinta och Daniel tog vår tavla. Jag och Maria hade plötsligt dvd och blev besatt av Stomp the yard, och så såg vi spökflickor. Och så var det någon som kom förbi på sin joggingtur. Det var också i November som Bobas husvagn blåste sönder och det var husvagnsrester över hela parkeringen, och Karol blev påkörd.



I december hade så gott som alla åkt hem. Och vi var bara några styckna kvar, jag minns det som en månad när vi fick slita arslet av oss på jobbet för att det skulle funka. Det var en utter på fabriken som Stig tog död på. Vi var en gång till på Hjorten, där träffade vi en kvinna som sa att Inger-Karin var en fitta, och jag blev nerdragen i ett knä och någon sa väldigt fina saker. Jag minns det som den månad då jag, Maria och Jennie lussade för Lina utanför Spar, sedan minns jag det även som den månad där jag åkte bil i 2 timmar och  bara pratade. Och i December var också vår sista dag, när vi dansade på slaktriggen och drack vodka i vaskrummet! I december har jag också hunnit haft Maria med mig här hemma i Övik och fått träffa alla mina vänner igen.


Men nu är det slut på det roliga, jag har säkert glömt mkt, men det är sånt som händer. Ni får påminna mig om det är ngt viktigt jag glömt så lovar jag att uppdatera! Nu är 2007 snart slut, 23 timmar kvar bara. Och sedan är det 2008. Jag hoppas det blir bra, jag tror det blir bra!

Första halvan av 2007

eJa, året började med att jag och Siri skålade in det nya året på Club Unique på Barstreet i Marmaris, Turkiet.
Jag hade precis kommit dit och förväntade mig 3 underbara veckor med mina vänner där nere. Jag fick ett par underbara dagar där nere i Marmaris, vi promenerade i solen och satt i Marinan och pratade, åt god mat, hade grillfest, var ute på Barstreet, spelade biljard, umgicks med en byracka och hade det jävligt bra helt enkelt. Träffade Alexandra och Samet och umgicks en hel del med dem. Träffade även Rebecca och Elisabet en del, vi hade ett par trevliga kvällar ihop på greenhouse bland annat. Åkte vespa med Ibo till Icmeler, blev nästan förkyld på kuppen. Och spenderade några dagar i Icmeler hos Kajsa och Kadir, fiskade lite och såg på film och så.



Men då hände det som inte fick hända. Morfar gick bort när jag fortfarande var kvar i Turkiet. Och tack vare Sos International fick jag min flygväg hem betald, liksom en natt på ett lyxhotell i istanbul. Att han dog är något av det värsta som hänt i mitt liv, och jag saknar honom något fruktansvärt. I slutet av Januari hade vi en fin begravning, och tog farväl av honom.


I Februari åkte jag och Emelie tåg ner till Skövde för att hälsa på Josefin. Efter en tågresa där Emelie blev smått antastad anlände vi helskinnade. I Skövde gick vi ut tillsammans med Josefin och hennes vänner, lekte med Ludde, köpte nya kläder, hade massagekväll och åt en hel massa onyttig mat. Precis som vanligt alltså.


Förutom resan till Skövde hände inte mkt i Februari. Även om jag bör erkänna att jag här i början av året lärde känna någon som jag kom att tycka väldigt mkt om. Annars var Februari trist, jag slutade jobba på cafeét, vilket var bra i sig, och började jobba på dagis där jag har trivts väldigt bra!

Lisa var och hälsade på i Mars och vi drack efes och åt kebab, och även om vi inte var i Turkiet så var det nära! Det var även tal om att jag skulle åka och jobba som Au Pair i Nya Zeeland, allt var bra, och hade det inte varit för pengarna så hade jag nog åkt. Men nu blev det inte så. Jag var och hälsade på Ida och Johan i Umeå en helg. Och Elias hade inflyttningsfest om jag inte minns fel, det var den festen Ida och jag hånglade för att få vin, haha! Vi är lättköpta! I Mars tog jag mig äntligen i kragen och tog körkortet, det var på tiden! Sedan hade vi grillfest på klippan och var dansande häxor i röken och åt middag på Olles.



I april hade vi reunion, Josse var hemma från Skövde, Öhgren hade just kommit från Australien och Stina var hemma från Malmö. Det var laddat för en stor fest, och efter många om och men så kom även Tom efter en rask bilfärd från Boden med Johan vid ratten. Tom var 2000 kr fattigare men lika glad för det! Det blev en trevlig kväll med mycket sprit, lekar och skratt, precis som det ska vara! I april fick jag även veta att jag fått jobb i Norge. Det var även i April som jag och Emelie såg en huggorm och nära nog dog av skräck, trots att den stackarn inte var längre än en linjal. I april var det såklart även dags för den årliga sista april festen på Nötbolandet. Det var som vanligt trevligt med god mat och lekar, detta år med tillhörande masker och utstyrslar. Lisa var på besök, och även om hon låg på toaletten större delen av kvällen så var det kul att hon kom(haha, just det firre;)). Det var även i samband med den kvällen som vi såg What The Fuck-bilen (WTF) och uppfann drinken Flärke sunrise! Och folk gick igång på att rulla in andra i mattor!



I Maj hade sommaren nästan kommit och jag, Tom och Sofie bestämde oss för att ta en tur till Göteborg. Efter en vild tågresa ner med Bodensare och Martin och slickade konduktörskor så kom vi fram. Det blev en vild festhelg med alldeles för mkt alkohol, rån, återfunna rånare, slaget vid Lützen, borttappad Micke med garderobskort i fickan, Boulevard, korv, nybörjarsaxen, bio, asiatisk buffé, förmågan att GISSA rätt portkod, uppslagna knän, grillning och en jävla massa annat. Efter det var jag några dagar hos släkten, det var trevligt. Det var även i Maj som jag och Emelie åkte ut på våra djurletar-turer med bilen, och då fick se massa intressanta djur, inklusive en bäver. Det var i Maj som jag åkte upp till Ida på födelsedagsfest, och det var även i Maj som vi äntligen bokade resan till tunisien.
Och det var också då som vi verkligen åkte till Tunisien. Där hade vi det ruskigt bra med kamelridning och sol och bad, och allt med bara de bästa (även om det inte var alla av de bästa, det var trist att vissa inte kunde följa med). Det var mkt prat om kissonga, gammgojävladyngäckelhinken henna och mkt party. Och allt var "Guuu siiii schööönt! Vi fick även mustig mat på båtturen där Tom underhöll ALLA. Jag, Bella och Emelie fick se Amfiteatern El-Jem, Saltvattenssjön Chott El-Jerid och Matmata där de spelat in star wars! Jag får väl också nämna att Öhgren vann vår poängjakt, starkt jobbat!:)


Det var i Juni som jag skrapade och målade balkongräcket och Sandra och jag fick 12 fiskar en kväll när vi satt på bryggan. Det var också i Juni som jag åkte till Marmaris för att umgås med Johanna och Amanda, och för att leva lite där nere i paradiset! Vi hade 2 underbara veckor, även fast jag bara hde bokat en i början! Vi solade, badade och skrattade mest hela tiden. Och såklart blev det även en hel del kvällar på barstreet med våra vänner, det var livat måste vi säga! När jag kom hem ville jag bara tillbaka! Det var väldigt mkt som var SERIÖST, och det var mkt Günaydin och mkt pasta med tonfisk! Jag hade det underbart!


4 Days.

inte ett ord.

Haha, ja du får sätta igång och intensivbanta då Annika, min necessär är rätt full som den är. Men blir du tillräckligt liten så ska det nog gå! Ska bli så otroligt skönt att komma iväg bara.

Closed off from love
I didn't need the pain
Once or twice was enough
And it was all in vain
Time starts to pass
Before you know it you're frozen.

Jag borde börja fundera på vad jag ska ha med mig utomlands, och jag behöver köpa en bikini, tips någon?
För övrigt är det fest ikväll, igen. Men det blir nog kul, Jorre kommer ju idag och Stina ska med, så det blir hela gänget.

Snart är jag i Brasilien!

Knowing she'll be better off way out of sight

Brasil!

Ja kära vänner, då har vi lite ändringar i programmet. Det blir alltså inte venezuela den 4de januari som det var tänkt, det blir istället Brasilien. Inte illa pinkat tänker ni då? Nej precis, jag tänkte också så! Hoho, så Brasilien, Pipa, och ett nice hotell. Vad säger ni? Är ni inte stolta över mig så säg? Precis, trodde väl det!

Så jag och Maggan åker iväg den 7de januari, solar, chillar och badar i 15 dagar och kommer hem igen den 23dje. Jag gillar det! Bifogar en bild från hotellet också, bara så ni ska bli ännu mer avundsjuka! Höhö!

I'm evil!
image54

Haha, I'm bouncing!

No hope, or love, or glory.

Juldagen igår, borde väl gjort som alla andra, gått ut och festat och och haft kul.
Det var ju faktiskt sjukt mkt folk ute, slutsålt överallt och alla var på humör.
Men jag kände helt enkelt inte för det.
Jag försökte, åkte på förfest till Chrille, drack vin och försökte.
Men jag blev trött och less så jag gick hem och sov.
Kanske säger en del om hur peppad jag är just nu. D.v.s inte alls.


Flärke idag med vännerna however, det var trevligt. Hade varit nice med vildmarksbad, men det funkade ju ändå.
Imorgon blir det frisören, och så en sväng på rean. Måste in och fixa en resa till mig och Maria också, var där idag men de hade stängt, så det gick sådär. Hoppas det finns ngt bra kvar bara, det måste finnas det!








This is the hardest story that I've ever told.
No hope, or love, or glory.
Happy ending's gone forever more.

God Jul?

Ja, god jul kära vänner, och alla andra som har tillräckligt med dötid för att sitta och läsa sånt här dravel.
Hoppas ni haft en bra julafton och att ni fått många fina klappar av tomten, är det inte så man ska säga.

Ja, som sagt, jag hoppas alla haft det bra. För mig känns det bara tomt, jag känner ingenting. Det känns inte som att det är jul, det känns inte roligt att vara hemma, och jag vill bara bort. Jag tycker inte om att känna så, men det är så jag känner. Det suger.

Anyway, snart är det dags att åka iväg och då kommer jag få se så mkt att jag hinner glömma en hel massa skit som tagit sig in i mitt huvud på sistonde. Mina senaste inlägg har tenderat att vara av den här sorten, och jag ber om ursäkt, jag vet att det inte är kul att läsa, men det känns iaf bra att skriva av sig lite.

Nu ska jag gå och ha en fortsatt crappy julafton.


En vecka senare.

Jaha, då var det julafton. Även om jag faktiskt inte tycker att det är julafton riktigt än, inte förrän jag vaknar imorgonbitti. Idag är fortfarande igår för mig, om ni fattar? Anyways.

Igår var det fest. Var hos Ramona först och lekte lite lekar, framförallt en rolig lek, "våghals" där man skulle göra massa konstiga saker, skicka konstiga sms till folk eller göra konstiga saker. Jag fick t.ex. gå till en granne och fråga om jag fick låna en rulle toalettpapper eftersom jag råkat ta laxeringsmedel istället för en huvudvärkstablett. Haha, sjukt roligt, lite pinsamt men sjukt roligt! Efter det var det plattan, och det var väl som vanligt. Ingen höjdare kanske, bara precis som vanligt. Det känns som att tiden stått stilla sedan jag åkte för 5 månader sedan.

Idag är det också exakt en vecka sedan jag kom hem från Hitra. Det känns som en evighet sedan, kanske mest för att det känns så avlägset. För lite drygt en vecka sedan stod vi där på riggen och dansade för att vi tagit död på de sista krabborna. Hmm, jag saknar mina Hitravänner måste jag säga. Hör ni det? Retards, jag saknar er.

Dagen har ägnats åt att ligga i soffan och se på tv, slå in lite julklappar och äta min första julmat för i år. Nu på kvällen har jag varit hos mamma och Kent och bakat julgodis och pratat.

Jag vet inte varför, men det känns inte bra att vara hemma. Jag har inget att hämta i den här stan längre, nu vill jag bara att tiden ska gå så att jag får åka ut och resa. Det finns för mkt tid här, för mkt tid att tänka på saker som borde glömmas. Det suger, rent ut sagt. Anyways, snart kommer de sista av vännerna hem, och jag antar att saker blir bättre då. Jag har verkligen saknat er alla sjukt mkt, och det kommer bli hur bra som helst att ses igen. Nu ska jag försöka sova.

Väldigt osammanhängande inlägg, jag skyller på att jag är trött och på vinet igår. Nu är det slut iaf.

Better off alone?


You can't go back, to what it never was
To repossess, what you never owned
No you can't go back, to what it never was
This is the time, this is the time
When you're better off alone









Sorry Ankan, men det blev inte roligare än såhär.
Återkommer imorgon, ska ut ikväll så då har jag säkert ngt kul att berätta.

Driving home for christmas.

Japp, det har vi gjort. Jag och min trogna följeslagerska maggan.
Lämnat Hitra och allt som fanns där bakom oss och nu är vi hemma i fosterlandet, tänka sig!
Sista helgen gick mest åt till att städa och säga hejdå till de få av de vi tycker om som var kvar där.

Fredagen avslutade vi produktionen vid halv 1, jag och Jennie stod på slaktriggen och tog död på de sista krabborna för i år, när dem var döda dansade vi på riggen. Det var morsomt!
Efter det var jag och Maggan glada i hågen och åkte in till Fillan för att ta de resterade sprutorna.
Kommer tillbaka, fortfarande lika glada i hågen och möter Marta som påpekar att vi inte borde vara så glada med tanke på att frysen är full och vi är 4 styckna som ska fryspacka. Går ner i slussen och har ett givande samtal med Bodek.

Jag: "Is it much to freezepack?"
Bodek: "Another question please!"
Jag: "But, is it much in the freezer?"
Bodek: "New question please!"
Jag; "But...."
Bodek: " It's 15 (!) pallets, 6 ½ outs."
Jag: " Kurva!"

Ja, kära vänner. Det var då jag och Maria insåg att vi var tvungna att ta till spriten.
Maria gick alltså upp till köket, och in i kylen och hämtade en flaska vodka och en Julebrus. Sedan plockade hon åt sig 4 muggar och återkom ner i produktion. Vi viskade till Marta och Bodek att vi hade en överraskning och att det skulle följa med oss in i vaskrummet, och sagt och gjort, när de såg vodkaflaskan lyste deras ansikten upp igen, och Bodek gick snabbt och stängde dörrarna och började duka fram bord och stolar(provisoriska sådana gjorda av 20/30 kassar staplade ovanpå varandra). Efter en grogg var, var vi mkt gladare i hågen så då gick vi ut och fryspackade. 5 timmar och 2 groggar senare var vi klara, och jag måste säga att vi fortfarande var lika glada i hågen då. Allt tack vare spriten.

På lördagen städade vi hela det satans huset. Det var inte kul. Tog en paus mitt i och åkte och åt på Salt og Pepper en sista gång med Karoline. Sedan åkte vi hem igen och fortsatte städa. Åkte även en sväng till fabriken för att hämta sopsäckar och diverse annat tjafs, där möter vi Lukasz, Boba, Piotr, Lisa och Marie som sitter och dricker på fabriken. Polackerna är lagomt aspackade och dansar på bord och kommer med oförståeliga inlägg lite då och då i diskussionerna. När vi tröttnat på dem och sagt hejdå åkte vi hem igen, och fortsatte städa tills klockan var 01.30. Då satte vi på en film och somnade till den.

Klockan 08.00 dagen därpå var vi uppe med tuppen och packade in det sista i bilen, en sväng till fabriken för att lämna nycklarna, och sedan bar det av. Bort från Hitra, och bort från allt. Stannade till i Trondheim för att hälsa på Siri och Ayla, som har införskaffat mohikanfrisyr lagom till jul, så det var trevligt! Sedan åkte vi igen´. och sedan kom vi fram hit.

Nu är vi här och har fördrivit tiden med att gå på hockey och paradisbadet bland annat, trevligt värre. Och nu ska vi gå på stan, tjing!

Sista veckan, lovely!

Japp, då var vi inne på den sista jävla veckan. Imorgon gör vi vår sista måndag, och det känns rätt skönt ska jag be att få tala om!

Gårdagen spenderades till att börja med i ansnes med några tjejer och två litauer. Efter det tog vi oss in till Hjorten där det faktiskt, tro det eller ej, var fullsatt. Alla bord var upptagna och det var väldigt konstigt, men trevligt. Blev till att börja med ignorerad av Mr Big, men i slutet av kvällen drog han ner mig i knät och ville prata. Jag frågade bland annat varfölr han varit så konstig och han berättade att det är för att han är "förelsket" i mig, och att det inte går en halvtimma utan att han tänker på mig, vare sig han är hemma eller på jobbet. ´Konstigt, mkt konstigt. However så kom också mr Gsport fram och ville prata, eller så ville han mest att jag skulle följa med honom hem, men det ville jag inte. Det slutade med att han gick hem med en ful tjej istället, fniss. Ulrika och en okänd norsk medelålders kvinna stod även och spydde en enorm mängd galla över Inger-Karin, och varje gång kvinnan gick förbi under kvällen sträckte hon upp näven i luften och skrek "Inger-Karin er en fitte". Behöver jag säga att jag dog av skratt varje gång?

Idag har jag och Maria beställt nya visakort, såna med kort på. Vi är nördar, vi vet, men that's life. Jag bifogar den undersköna bilden så ni har ngt att njuta av. Nu ska vi hem och äta varma mackor! Tjing!

image53


Sluta dregla!


Uttrar muttrar, eller?

Ja vad har hænt sedan sist?
Alldeles før mkt før att jag ska orka skriva ner det, men ændå.

I helgen var det fest, den slutade med slagsmål, mindre kul. Men var kul innan dess iaf.

Jag och Maria hær æntligen fått børja æta på vår chokladkalender iaf, det ær DEcember kæra vænner, och nu ær det inte lænde tills vi ses. Det ær frænt.

hursomhelst så var det inte det jag tænkte skriva.
Jo, idag hade vi besøk på fabriken. Och inte vilket besøk som helst, utan ett besøk av det mer ovanliga slaget.
Det var inget mindre æn en utter som hade letat sig in i fabriken, haha joho en utter.
Tro nu inte att jag hittar på, før det gør jag inte, utan det var verkligen en utter.
Marta kom och sa åt mig att jag var tvungen att følja med in i tekniske rummet før hon ville visa ngt dær, och så småsprang hon fnissandes dit. Och ja, førvånad blev jag nær det traskade omkring en halvmeter lång utter dær inne! Men den var søt, och rædd, stackarn. Lukasz førsøkte jaga ut den men misslyckades.
det senaste jag hørde var att Stig skulle gå på utterjakt, men sedan dess har jag inte hørt ngt.
Jag hoppas iaf att han øverlevde, uttern alltså. Ja, Stig också såklart.

Før øvrigt så har jag bytt arbetsuppgift før ett tag framøver, står på konsum och sliter især krabbor nu.
Stressigt, men ni vet att man brukar ju sæga att omvæxlnig førnøjer, och det ær minsann sant.

Nu ær min rast slut, så so long!

Och Helena, jag saknar dig också, jag saknar er alla!
Och Øhgren, jag komemr hem den 19onde, så då ses  vi. Och ut i værlden bær det av den 5e februari, så nu ær ni uppdaterade!